Feng Shui: rolul grinzilor, coloanelor și tavanului înclinat

Feng Shui, o artă chineză veche de aranjare a spațiului, se bazează pe conceptul de energie, cunoscut sub numele de „chi”. În cadrul acestei practici, grinzile, coloanele și tavanul înclinat joacă un rol esențial în determinarea fluxului de energie pozitivă și armonioasă într-un interior. Vom explora în acest articol modul în care aceste elemente contribuie la echilibrul și armonia în Feng Shui.

Grinzile:

 1. Direcționarea Corectă a Grinzilor:
  • În Feng Shui, direcționarea grinzilor joacă un rol semnificativ în determinarea modului în care energia chi circulă într-un spațiu. Grinzile ar trebui să fie poziționate astfel încât să ofere un sentiment de suport și stabilitate. Evită grinzile care par să „taie” spațiul în bucăți, deoarece pot crea disarmonie și energie stagnată.
 2. Alegerea Materialelor Potrivite:
  • Materialele din care sunt făcute grinzile sunt, de asemenea, importante. Materiale naturale precum lemnul sunt preferate în Feng Shui pentru că aduc o energie caldă și naturală în spațiu. Evită grinzile prea grele sau prea întunecate, deoarece pot crea o senzație de opresiune.
 3. Evitarea Grinzilor Excesive:
  • Un exces de grinzi vizibile într-un spațiu poate crea o senzație de presiune și constrângere. În Feng Shui, se recomandă evitarea excesului de elemente structurale aparente. Dacă nu poți evita acest lucru, poți folosi tehnici de „ascundere” a grinzilor prin folosirea de materiale decorative sau finisaje.

Coloanele:

 1. Poziționarea Strategică a Coloanelor:
  • Coloanele, asemenea grinzilor, trebuie plasate strategic pentru a sprijini și îmbunătăți fluxul de energie. Coloanele ar trebui să aibă un aspect echilibrat și să nu creeze blocaje în calea chi-ului. Evită plasarea coloanelor direct în fața ușilor de intrare sau în mijlocul căilor principale de circulație.
 2. Decorarea Coloanelor:
  • Coloanele pot fi decorate pentru a îmbunătăți energia într-un spațiu. Utilizarea de materiale și finisaje decorative precum plante, oglinzi sau elemente artistice poate transforma coloanele în elemente decorative care aduc echilibru și armonie.
 3. Materialele Coloanelor:
  • Alegerea materialelor pentru coloane este importantă în Feng Shui. Materialele naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, sunt preferate pentru că aduc o energie stabilă și naturală. Evită materialele prea reci sau artificiale, care pot crea o senzație de rigiditate.

Tavanul Înclinat:

 1. Creează un Spațiu Deschis:
  • Tavanul înclinat poate adăuga dimensiune și spațialitate unei încăperi. Poate crea senzația unui spațiu mai deschis și liber, permițând energiei să circule în mod corespunzător. Evită tavanul înclinat prea jos, care poate crea o senzație de constrângere.
 2. Folosește Luminile Corecte:
  • Iluminarea joacă un rol crucial în Feng Shui, iar tavanul înclinat poate influența modul în care lumina este distribuită într-un spațiu. Alege luminile care aduc o lumină blândă și caldă pentru a menține o atmosferă plăcută.
 3. Păstrează Simplitatea:
  • Un tavan înclinat simplu, fără prea multe detalii sau elemente complicate, este adesea preferat în Feng Shui. Simplitatea păstrează un echilibru armonios și permite chi-ului să circule fără obstrucții.

Concluzie:

În Feng Shui, grinzile, coloanele și tavanul înclinat nu sunt doar elemente structurale, ci și aspecte esențiale ale fluxului de energie într-un spațiu. Abordarea corectă a acestor elemente poate îmbunătăți armonia și echilibrul în casa sau biroul tău. Prin aplicarea principiilor Feng Shui, poți crea un mediu care sprijină pozitivitatea și bunăstarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Proudly powered by WordPress | Theme: Beast Blog by Crimson Themes.